ŽIVOT U PORODICI, Jesper Jul

Reference:

16,00 KM

Principi za sreću i harmoniju u vašem domu.

Quantity

  • Security policy (edit with Customer reassurance module) Security policy (edit with Customer reassurance module)
  • Delivery policy (edit with Customer reassurance module) Delivery policy (edit with Customer reassurance module)
  • Return policy (edit with Customer reassurance module) Return policy (edit with Customer reassurance module)

Jesper Jul je porodični terapeut, predavač, govornik, autor i pedagog koji ima centre za podršku u 15 zemalja širom svijeta, a njegovi naslovi objavljeni su u više od 30 zemalja. U posljednje dvije decenije formulisao je nov prilaz vaspitavanju, razvoju i socijalizaciji djece. Zamisao mu je da inspiriše i podrži roditelje i profesionalce kako bi djeca mogla da odrastu mentalno i socijalno zdrava, što čini pružajući efikasnu i primjenjivu alternativu nasilnim i uvredljivim metodima vaspitanja kojima su djeca često izložena.

Današnje porodice ne mogu smo da preuzmu vrijednosti prethodnih generacija i da po tom obrascu vaspitavaju svoju djecu. Stvari su se promjenile. Odnos između muškarca i žene i podizanje djece u porodici treba pažljivije osmisliti i promjeniti.

Jesper Jul nam predstavlja svoje viđenje života u porodici, koje se bavi suštinom problema. On nudi moguća rejšenja i ističe koje vrijednosti smatra najvažnijim za uključivanje u sretan porodični život. Djeca ne znaju šta im treba, znaju samo za ono što žele. Kada dječje želje postanu smjernice i roditeljima, djeca ne dobijaju ono što im zaista treba. Jul nam nudi principe koji će nam pomoći da živimo ispunjen, sretan život u svojoj porodici.

Data sheet

Autor
Jesper Jul

Posebne reference