EMOCIONALNI PRTLJAG, Vivijan Ditmar

Reference:

20,00 KM

Kako da raščistimo s nezdravim osjećanjima???

Quantity

  • Security policy (edit with Customer reassurance module) Security policy (edit with Customer reassurance module)
  • Delivery policy (edit with Customer reassurance module) Delivery policy (edit with Customer reassurance module)
  • Return policy (edit with Customer reassurance module) Return policy (edit with Customer reassurance module)

Emocionalni prtljag – to su teška, neprerađena osjećanja iz prošlosti koja svako od nas vuče sa sobom: strah, bjes, tuga, bol... Zbog takvih osjećanja burno reagujemo čak i kada je riječ o sitnicama i zato nas opterećuju u svakodnevici, u našim odnosima sa drugim ljudima i na poslu. Sitnice u svakom trenutku mogu da nas izvedu iz takta: munjevitom brzinom nas preplavljuju emocije ili nismo u stanju da bilo šta osjećamo. Naše misli se neprestano vrte ukrug ili nas obuzima potreba da se najedemo čokoladom.

Vivijan Ditmar, stručnjak za pitanja ljudskih osjećanja i emocionalne inteligencije, pokazuje nam kako da se inteligentno nosimo sa svakodnevnim izazovima jer naš emocionalni prtljag nipošto ne mora biti suvišan teret. Naprotiv, prepun je blaga koja čekaju da ih razotkrijemo. Svako životno iskustvo, bez obzira koliko je teško, u sebi krije i poklon. A ključ koji vodi ka tom poklonu možemo da pronađemo u svom emocionalnom prtljagu. Ako svjesno pokušamo da se suočimo s tim teretom, onda on može da se pretvori u izvor povezanosti i istinske intimnosti.

„Svako može, ako želi, da pronađe nešto dragocjeno u ovoj knjizi i da  nauči da se bolje nosi s negativnim emocijama – u svakom slučaju, ponuđena je odlična osnova za to.“ Galore

Data sheet

Autor
Vivijan Ditmar

Posebne reference