INTERNA MEDICINA, 4. izdanje, Božidar Vrhovac, Branimir Jakšić, Željko Reiner, Boris Vucelić

Reference:

310,00 KM

Knjigu Interna medicina uredio je Božidar Vrhovac, redovni profesor Medicinskog fakulteta i profesor emeritus Sveučilišta u ...

Quantity

  • Security policy (edit with Customer reassurance module) Security policy (edit with Customer reassurance module)
  • Delivery policy (edit with Customer reassurance module) Delivery policy (edit with Customer reassurance module)
  • Return policy (edit with Customer reassurance module) Return policy (edit with Customer reassurance module)

Ovim je djelom interna medicina, "kraljica medicine", približena ponajprije studentu, a nezaobilazan oslonac biće i specijalizantima interne medicine i srodnih kliničkih disciplina, ljekarima opšte prakse i svima koje interna medicina zanima.

U odnosu na prethodna izdanja udžbenik je doživio bitne promjene: preuređene su i prikladnije klasifikovane pojedine cijeline, a cijelo je djelo pripremljeno u skladu s najnovijim medicinskim saznanjima poštujući načelo "medicine zasnovane na dokazima".

Udžbenik je podijeljen na uvodni dio i 18 cjelina. Prva cjelina Biologijski aspekti interne medicine ima nova poglavlja koja su napisali novi, svjetski poznati autori. Cjeline Liječenje (klinička farmakologija) i Bolesti uzrokovane hemijskim i fizičkim činiocima, potpuno su prerađene i dodata su im nova poglavlja. Isto vrijedi za granična područja interne medicine. Neke cjeline poput Endokrinologije prikladnije su klasifikovane, a posebna cjelina ranijih izdanja Kosti uključena je u cjelinu endokrinog sistema. Prilozi i kolor atlas takođe su adaptirani, a u ovom izdanju se po prvi put, kao prilog, pojavljuje tumač skraćenica. Knjigu prati i iscrpni riječnik pojmova.

Data sheet

Broj stranica
1681
Autor
Božidar Vrhovac Branimir Jakšić Željko Reiner Boris Vucelić

Posebne reference